Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evelina Settlin: "Så tacksam att jag får vara hel nu"

Hudiksvalls Evelina Settlin har under flera säsonger dragits med knäproblem som hindrat henne från att kunna löpträna ordentligt. Nu har problemen försvunnit.
"Så tacksam att jag får vara hel nu för första gången på fem år", skriver 24-åringen på sitt instagramkonto.

Annons

Läs också: Settlin: "Känner att det finns mer att ta av"

Evenlina Settlin, som har Jättendals IF som moderklubb, ingår i längdlanslagets U-trupp inför vinterns säsong och siktar nu på att kunna knipa en plats i Sveriges trupp till VM i Lahtis i februari.

– Det största målet är att ta sig till VM. Och att ta några steg till i rätt riktning. Jag har tagit små steg varje år, tycker jag, så nu är det väl dags för ett lite större, säger Settlin till Expressen.

Läs också: Stark avslutning av Evelina Settlin i Otepää – dubbla fjärdeplatser i Skandinaviska cupen

Ett hinder i vägen mot målet är nu borta. De segdragna knäproblem som gjort att Settlin inte kunnat löpträna ordentligt under de senaste säsongerna har nu försvunnit. Förra veckan lade Settlin själv upp en bild där hon meddelade att hon nu är hel för första gången på länge.

– Egentligen har jag väl hunnit prova allting genom åren. Men jag vet inte riktigt vad som gjort att det gått bra i år. Jag har kört olika rehabövningar hela tiden, vissa har fungerat då och då, men nu har det fungerat under en längre tid, utvecklar Settlin för Expressen.

Världscupen i längd inleds 26 november med tävlingar i Ruka, Finland. VM i Lahtis inleds 22 februari och avslutas 5 mars.

Läs också: Evelina Settlin glänste hemma i Hudiksvall: "Det är inte bara att vinna tre raka"

Mer läsning

Annons