Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidfesten som inte ville ta slut

I gassande sol och inför ett jublande publikhav tävlade svenska skidlandslaget under lördagen i sprinttävlingen SnöSvängen på Kattvikskajen. Emil Jönsson och Hanna Falk som vinnare.

– Det här tar vi allvarligare än vad ni tror, säger Emil Jönsson och ler.

Hanna Falk är inne på samma bana.

– När man väl är där ute blir det allvar, säger hon.

Storfavoriten Jönssons väg till segern var relativt enkelt. Emil var snabbast i prologen, hela sekunden före andra bästa tid av Robin Bryntesson, och kontrollerade finalen nästan lika säkert som semifinalen.

– Det här var riktigt riktigt roligt och ett minne för livet för oss. Och jag har aldrig åkt skidor förut när det varit så här varmt, säger Jönsson.

Hanna Falk visade sig från sin starkaste sida hela dagen, men menar att det lika gärna kunde vara någon annan som vunnit.

– Vi är alla duktiga skidåkare, men idag stämde min åkning och jag fick en bra start i finalen, säger Hanna.

Det bjöds också på en spektakulär duell mellan Charlotte Kalla och kallblodsstjärnan Järvsöfaks. Jag vet inte hur det är med er läsare, men jag har aldrig sett något liknande. Inte Kalla heller.

– Det var väldigt annorlunda, säger hon och skrattar.

Järvsöfaks stortrivdes bland folkets jubel. Faksen levererade som vanligt och tog hem duellen.