Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidfest i snålblåst

Konstsnöslingan på 750 meter blev rejält testad när drygt 110 skidåkare körde varv på varv under Bollnässkidan.

Sedan Bollnäs skidklubb lade ner verksamheten för åtta år sedan har det varit tunnsått med skidtävlingar i Bollnäs, så Bollnässkidans premiär var för många entusiaster en välkommen återkomst för längdåkningstävlandet vid Bollebergets skidstadion. På grund av snöbristen fick tävlingen avgöras i förkortad form på en endast 750 meter lång konstsnöslinga, men den korta banan till trots så inträffade inga större incidenter på grund av trängsel i spåren – förutom en praktvurpa där två åkare i herrseniorklassen krokade ihop vid varvning. Där utdelades ett par hårda ord, men båda åkarna reste sig och kunde fortsätta utan vare sig skid- eller stavbrott. I övrigt var stämningen mycket god både i och vid sidan av spåren, trots en ihållande snålblåst som gjorde att minusgraderna kändes betydligt kyligare än vad termometern visade.

Det drygt 110 åkare starka startfältet innehåll åkare från knatteklass upp till seniorer. En hel del åkare utifrån hade anslutit, till exempel märktes många stockholmsklubbar i startfältet. Snöbristen är påtaglig i hela landet och det är inte helt lätt att hitta längdspår söder om Östersund, så för många hugade åkare var det nyttigt att få en tävling i benen.

Truls Gisselman från hemmaklubben Rehns BK var en av alla nöjda deltagare. Truls åkte dessutom så pass bra att han vann sin klass, H13-14:

– Jag höll på att ramla på slutet men annars gick det bra. Jag har bara tävlat en gång tidigare den här säsongen, och då gick det lite sämre så det var kul att vinna nu.

I seniorklasserna blev det vinster för Elin Woxlin, Edsbyns SK och Måns Sunesson, Sellnäs IF.