Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skavlan pratar vidare

/

Det började som ett experiment men blev snart en succé. Nu är det klart att Fredrik Skavlans norsk-svenska pratshow fortsätter till hösten.

- Att sluta nu vore ju som att hoppa av ett tåg i full fart, säger han.

Annons

Han kom som ett yrväder från norska NRK och gjorde omedelbar succé hos de svenska tv-tittarna. Med sin avslappnade stil, säkra följdfrågor och en blandning av svenska, norska och internationella kändisar har han fått tv-publiken att bänka sig framför apparaterna om fredagkvällarna.
Men Fredrik Skavlan säger att medvinden till stor del är ett resultat av ett redaktionellt arbete.
- Jag kan inte nog understryka hur viktig redaktionen är och hur mycket jag litar på dem. Det har alltid varit en laginsats, mitt arbete är bara en del, säger han.

Kristallenpriser och miljonpublik, Fredrik Skavlan har onekligen blivit en medial kelgris. Men smekmånaden i Sverige verkar vara över. Han har på senare tid fått ta emot kritik för sin kvinnosyn.
- Poängen med sådana här program är att väcka diskussioner. Men att jag blev kritiserad för att vara sexfixerad överraskade mig, jag försöker möta alla med samma hållning och respekt. Det kommer nog garanterat mer kritik i framtiden men det är också det som håller liv i programmet, säger han.
Till den kommande säsongen väntar inga stora överraskningar. Fredrik Skavlan pratar om evolution snarare än revolution.
- Det handlar om att bevara det tittarna fastnat för men samtidigt överraska dem, säger han.

Niklas Kjellberg/ TT Spektra
niklas.kjellberg@ttspektra.se
Bildtext: Fredrik Skavlan fortsätter med sin pratshow i SVT till hösten.
Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Fakta/

Mer läsning

Annons