Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skatteverkets inloggning till Mina sidor ligger nere – men du kan deklarera ändå

Flera har reagerat på att inloggningen till Skatteverkets Mina sidor ligger nere så här sista deklarationsdagen. Men du kan vara lugn, du kan deklarera som vanligt.

Läsare har hört av sig till oss och sagt att de inte kan deklarera på Skatteverkets hemsida eftersom de inte kan logga in på Mina sidor. De får meddelandet att tjänsten ligger nere och öppnar först klockan 7 tisdagen 3 maj.

Men enligt Skatteverket behöver ni inte logga in på Mina sidor för att deklarera. Istället går ni in direkt på inkomstdeklarationen för att logga in och deklarera.

Anledningen till att inloggningen till Mina sidor är stängd, är för att Skatteverket räknar med hög belastning på sajten så här sista deklarationsdagen. Genom att ta bort inloggningen till Mina sidor, kan de resurerna läggas på deklarationer som lämnas in istället.

Så när du ska deklarera, så klicka direkt på Inkomstdeklaration och gå vidare med E-legitimation eller Säkerhetskod och du ska kunna deklarera som vanligt.

Läs mer:

Skatteexpertens bästa tips inför deklarationen – läs deras svar på läsarnas frågor här.

Premium: Dags att deklarera: 26 avdrag som kan ge pengar tillbaka på skatten