Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skattesmäll för LAIK

Skenande elpriser och färre hyresgäster ska ligga bakom den ekonomiska krisen för Söderhamn-Ljusne HC. Klubben har inte betalat skatt på 2,5 år och skulden är uppe i 765 134 kronor.

Uppgifter om spelarköp avfärdas Lennart Gard, kassör i Söderhamn-Ljusne HC.

I juni säljer Kronofogdemyndigheten ishallen och foptbollsplanen på exektuiv auktion.

Under de två senaste säsongerna har det kostat närmare en 2,5 miljoner kronor att hålla isen spelduglig.

– Betalar vi inte elräkningarna stänger de av strömmen och då har vi ingen is att spela på, säger Lennart Gard.

Därför valde föreningen bakom hockeylaget Söderhamn-Ljusne HC att betala elen först och vänta med skatten under 2,5 års tid.

• Betyder det att ni har köpt spelare?

– Jag blir så trött på att alla tror det. Vi har inte köpt några spelare. De kommer hit och spelar gratis bara för att det tycker det är så roligt. Det enda vi sponsrar är bilresorna, säger Lennart Gard.

• Varifrån kommer skatteskulden då?

– Vi har två anställda som går på lönebidrag och några släpvagnar som vi inte har betalat skatt för, säger Lennart Gard.

• Vad säger du som politiker om att inte betala skatt för sina anställda?

– Det är ytterst prekärt. Men vi har sagt att vi ska betala så snart vi kan, och vi har försökt att få till en uppgörelse med Kronofogden.

Men det blev ingen uppgörelse. Skatteverket valde i stället att gå till Kronofogden, som i sin tur tog beslutet att sälja anläggningen på exekutiv auktion.

Lennart Gard tror att hela anläggningen går att rädda. Att Ljusne AIK – gamla LAIK – kan köpa tillbaka anläggningen 400 000 kronor den 21 juni, då den exekutiva auktionen ska äger rum, och att man kan dra in ytterligare 400 000 kronor under sommaren genom olika evenemang.