Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skattehöjning ventileras i Nordanstig

En skattehöjning diskuteras i budgetberedningen.

Tändvätska blev S - ledamoten Ulf Lövgren yrkande om ett påslag med 30 öre inför 2012. Idag ligger skattesatsen parkerad på 22 kr och 40 öre per skattekrona.

Trots hård diskussion kom inget blankt nej vid sittande bord från M och C. Ny vända sker den 24 oktober.

Förslaget om höjd kommunalskatt 2012 läggs med en mörkt tecknad bild av den ekonomiska utvecklingen som bakgrund. Prognossiffrorna för skatteintäkternas tillväxt under 2012 har störtdykt på tre månader. Skatteintäkterna ökar med futtiga ettusen kronor. Jämfört med juni då bedömningen var nästan tre miljoner kr.

Budgetutskottets ordförande Stig Eng såg sig tvingad att föreslå ännu en nedskärning i en redan stram budgetram 2012. Fem miljoner kr ska bort .

Socialdemokraternas Åke Bertils från Gnarp, omsorgsordförande, hade tillfälligt hoppat in från sin suppleantplats i budgetutskottet och ersatt Monica Olsson:

– Förslaget tål att diskuteras. Fyra och en halv miljon kronor i ökade intäkter skulle ge ett ekonomiskt handlingsutrymme. En höjning innebär inte att föreslagna budgetminskningarna kan strykas.

Stig Eng har ytterst svårt att svälja en skatteskärpning på 30 öre.

– Då skulle vi hamna en krona och tio öre över skattesatsen i grannkommunen Hudiksvall. Den absoluta kritiska gränsen ligger vid kronan.

$1