Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skatteböter för Iggesund Paperboard

Iggesund Paperboard får bakläxa på sin deklaration. Företaget är inte överens med Skatteverket om hur de ska räkna ut energiskatten och koldioxidskatten på deras bränsle. Nu ska de betala skatteböter på 36 732 kronor.

Iggesund Paperboard och Skatteverket använder inte samma metod för att beräkna hur mycket olja som använts i produktionen. Iggesund framhåller att Skatteverkets metod inte tar hänsyn till alla faktorer, exempelvis turbinens verkningsgrad. Skatteverket påpekar att Iggesunds uträkningsmetod inte tar hänsyn till skattekostnader för bränsle som använts för att tillverka icke skattepliktig el.

Senast Iggesund och Skatteverket var oense om uträkningen av skatt var 1997 och sedan dess har Iggesund använt samma uträkningsmetod. Regler ändrades dock 2004 när nya bestämmelser för kraftvärmeproduktion infördes.