Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skästra först ut på skivsläpparturné

På torsdagen släppte Engmans Kapell sitt nya album En by mellan två berg och Per Engmans grannar i Skästra var första ut att höra den nya musiken blandat med gamla låtar på den tre veckor långa skivsläpparturnén.

Det var en familjär och mysig första skivsläpparfest i Skästra bygdegård, Järvsö. Från början var det planerat att Engmans Kapell skulle spela utomhus på teaterplatsen vid Hälsingegården Lôkes i Skästra.

– När jag besökte den i somras tyckte jag att teatern var fantastisk men det var lite för sent på året för att vara där. Vi fick i stället flytta in och det blev perfekt att var här, sa Pär Engman till det 50-tal personer som letat sig till Skästra Bygdegård på torsdagskvällen.

Barn satt och gungade tillsammans med sina föräldrar till Engmans Kapells musik på deras alldeles speciella vis förankrat i Hälsingland och Irland. Det är svängigt och välbekant. Låten I gamla vänners lag från deras album var lika mycket en hit som den nya låten En dag ta er härifrån. Folkrock med lite pop beskrev Pär Engman själv deras musik.

– Det är pop med lite folkmusikrötter, en fot i vardera med influenser av irländsk musik. Och låtarna dom handlar om att bo på landsbygden, sa Pär Engman.