Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skästra först ut på skivsläpparturné

På torsdagen släppte Engmans Kapell sitt nya album En by mellan två berg och Per Engmans grannar i Skästra var första ut att höra den nya musiken blandat med gamla låtar på den tre veckor långa skivsläpparturnén.

Annons

Det var en familjär och mysig första skivsläpparfest i Skästra bygdegård, Järvsö. Från början var det planerat att Engmans Kapell skulle spela utomhus på teaterplatsen vid Hälsingegården Lôkes i Skästra.

– När jag besökte den i somras tyckte jag att teatern var fantastisk men det var lite för sent på året för att vara där. Vi fick i stället flytta in och det blev perfekt att var här, sa Pär Engman till det 50-tal personer som letat sig till Skästra Bygdegård på torsdagskvällen.

Barn satt och gungade tillsammans med sina föräldrar till Engmans Kapells musik på deras alldeles speciella vis förankrat i Hälsingland och Irland. Det är svängigt och välbekant. Låten I gamla vänners lag från deras album var lika mycket en hit som den nya låten En dag ta er härifrån. Folkrock med lite pop beskrev Pär Engman själv deras musik.

– Det är pop med lite folkmusikrötter, en fot i vardera med influenser av irländsk musik. Och låtarna dom handlar om att bo på landsbygden, sa Pär Engman.