Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skärpt tv-avgiftskontroll

Har du betalat din tv-avgift? Nästa vecka kontrolleras att alla med tv i Söderhamn har betalat.

Radiotjänst använder inte pejling, det funkar liksom inte på riktigt. Istället går de igenom listor med namn på vilka som betalat avgiften. Den som inte betalar kan få ett besök eller ett telefonsamtal från kontrollanterna. Med början på måndag sker så kallad skärpt tv-avgiftskontroll i Söderhamns kommun.

Den skärpta avgiftskontrollen utförs av personal från Radiotjänst. Men frilansande avgiftskontrollanter kan när som helst under året kontrollera tv-innehav. I Söderhamn finns 16 frilansare.

De som har smitit från den obligatoriska avgiften att betala riskerar att polisanmälas. Straffet är böter.

De senaste åren har tv-avgiftens vara eller icke vara debatterats. Informationsteknologin har gett fler sätt att titta på tv. Har du TV-kort i datorn men ingen TV ska du ändå betala avgift. Däremot behöver du ännu så länge någon licens för att titta på tv-klipp på internet.

Under 2009 år ska alla svenskar med TV betala 2 073 kronor. Men du slipper färgtillägget som var obligatoriskt för hushåll med färg-tv, ända fram till 1990.