Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skarpladdad pistol i Alftalägenhet

Polisen gjorde husrannsakan i en lägenhet för att de misstänkte att mannen som bor där hade narkotika. Men mannen var inte hemma. Där fanns däremot en annan man med 50 gram amfetamin och en skarpladdad pistol.

Polisen gjorde husrannsakan i lägenheten på torsdagen för att de misstänkte att mannen som bor där hade narkotika. Och mycket riktigt hittade en påse med omkring 50 gram vitt pulver som misstänks vara amfetamin i en väska i lägenheten . Men i väskan låg också en liten pistol, som var laddad med ett magasin.

En 41-årig man från södra Sverige befann sig i lägenheten. Han erkände att både narkotikan och pistolen var hans. Mannen hävdade att han hade pistolen för att kunna försvara sig.

- Man blir förvånad. Skjutvapen är ganska ovanligt ändå, säger kommissarie Torbjörn Bolkéus som var med vid husrannsakan.

41-åringen är nu misstänkt för narkotikabrott och olaga vapeninnehav. Han har för flera år sedan dömts för liknande brott.

Medan polisen var i lägenheten kom mannen som bor där hem. Vid visitation av mannen hittade polisen en liten påse med misstänkt amfetamin. Mannen, som är i 50-årsåldern, är nu misstänkt för ringa narkotikabrott. Även han är dömd för liknande brott sedan tidigare.