Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skandalöst, politiker!

Det är med stor frustration jag dagligen läser, upplever och hör om hur våra politiker handskas med våra pengar. För att vara politiker i Bollnäs, i vilken form det än må vara, krävs bara en sak. Att man är fullkomligt inkompetent!

Att göra som våra kommunpolitiker nu gjort, presenterat en enorm strukturförändring för skolan utan att ens komma med några siffror på vad det skulle kosta eller hur mycket kommunen skulle spara är skandalöst!

Inte bara skämmer ni ut er. Ni oroar oss som arbetar i skolan, föräldrar till barnen och inte minst barnen själva. Härom morgonen fick jag trösta en liten flicka som undrade när hon skulle behöva ta bussen till Arbrå. Skulle hon börja åka redan i morgon? Vilken buss skulle hon åka och var skulle hon kliva av? Hon är sju år och är orolig för hur det ska gå för henne. Tack för det alla politiker! Det är ju precis de tankarna vi vill att våra barn ska ha i skolan, för då kan de verkligen fokusera på skoljobbet och nå de nationella målen!

Jag vill dessutom ge er Eva Eklund, Inga Malm och Jan Lahenkorva tre rejäla kängor om det nu stämmer att ni sagt till Ingvar Persson ”Tänk om alla skulle göra som dig och ränna runt i skolorna”. Det är väl precis det ni politiker borde göra! Kom ut i verkligheten och se hur vi har det i skolan i dagsläget!

Kanske skulle ni då kunna göra en verklig bedömning av hur vi kan spara pengar i skolan. För att vi måste spara, det går inte att komma undan. Frågan är bara vad vi ska spara in på. Är det barn och gamla? Kulturen i kommunen tycks få kosta hur mycket pengar som helst, utan att någon på "lekstugan kommunhuset" reagerar och drar i nödbromsen!

Vi som arbetar i skolan har nog inte alltför stor användning av det nya vackra kulturhuset, för när vi kommit hem efter en dag på jobbet med funderingar på om vi gjort allt på bästa sätt för att våra elever ska nå målen, eller när vi suttit i timtal med de lokala pedagogiska planeringarna eller med all dokumentation hit och dit, då är vi för trötta för att ta till oss kulturhuset!

Kan någon av er politiker förklara för mig hur jag ska göra för att få alla mina elever att nå målen utan att det får kosta en krona? Ska jag trolla med knäna? Vi som arbetar i skolan måste vara tusenkonstnärer för att få verksamheten att gå ihop, men även vi har en gräns och nu är den nådd! Se till att alla kommunens elever får en likvärdig och bra utbildning även om det innebär att någon skola måste läggas ner. Men se då till att ha rejält på fötterna innan ni fattar beslut. För det krävs att ni kommer till oss och ser verkligheten! Med den här insändaren vill jag uppmana alla som arbetar i skolan att sätta ner foten! Vi kan inte ta ansvar för elevernas utbildning under dagens förutsättningar!

Helene Morin

lärare på Vallsta skola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel