Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skandalöst förslag skrota Ringslyckan

Socialnämnden i Bollnäs kommun vill lägga ned det nybyggda demensboendet Ringslyckan i Rengsjö eftersom man måste spara.

På det svarar vi som bor i Rengsjö: Vi tänker inte vara med och finansiera politikernas ideliga ekonomiska misslyckanden i tätorten. Vi fick kämpa oss till de sex demensplatserna när kommunen lade ned servicehuset Ringshög. Därför tänker vi slåss för att behålla dem!

Om socialnämnden måste spara så kan man göra det på annat håll.

I Rengsjö kämpar ideella krafter tillsammans för att skapa guldkant på tillvaron för våra äldre. Rengsjöprojektet, som startade för ett år sedan, är bara ett exempel på detta. Vi arbetar för att det ska vara tryggt och trevligt att åldras i Rengsjö. Det har vi lyckats med hittills och därför tänker vi inte lägga oss ned och acceptera socialnämndens nya propåer.

Kommunen har som främsta uppgift att verka för skola, vård och omsorg. Och det är så viktigt att det måste få kosta. Att då redan efter ett år komma med förslaget att lägga ned det nya demensboendet i Rengsjö är skandalöst. Påståendet att platserna i Rengsjö är tre gånger så dyra som andra jämförbara boenden tror vi inte riktigt på. Dessutom kräver vi en ordentlig konsekvensanalys innan man går ut med förslaget att lägga ned. Vad händer med lokalerna som blir tomma om verksamheten upphör? Hur påverkas äldrevården i övrigt i Rengsjö? Vad blir konsekvenserna för intresset att bosätta sig i Rengsjö? Vad händer med den personal som blir arbetslös?

Rengsjö är ett litet glesbygdssamhälle som just nu blomstrar. Vi har en bra skola, en väl fungerande lanthandel med bensinstation, ett levande centrum och ett rikt föreningsliv. I sommar har minst 25 000 människor besökt Rengsjö. De flesta tack vare att orienterarna har en förkärlek för vår speciella natur. Men också många andra hittar till oss och trivs i vår väl fungerande miljö. Den goodwill som vi har byggt upp och bygger vidare på får inte vår egen kommun sabotera. Därför är beskedet till socialnämnden: ska det sparas så rikta blickarna åt annat håll!

Styrelsen för Rengsjö Framtid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel