Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skandal Telia!

Den 24 september 2011 klipper Telia av vår telefonledning, utan att ha kontaktat oss och utan att ha erbjudit ett alternativ. Skandal!

Jag bor i Långvindsbruk och driver med min hustru ett företag där. Vi är helt beroende av det fasta telefonnätet för vår verksamhet. Eftersom mobilnätet i stort sett saknar täckning i vårt hus och hos många andra i Långvindsbruk, är mobiltelefon inget alternativ.

Enligt uppgift i HT (16/9 2011) ska Telia ta bort kopparnätet för fast telefoni i Långvindsbruk. Telestation Långvind, som för övrigt har oss som närmaste granne, ska alltså avvecklas. Den fasta telefonin ska ersättas med mobil teknik. Post- och Telestyrelsen (PTS) skriver på sin webbplats, under rubriken Telias teknikskifte, att myndigheten löpande följer upp Telias teknikskifte i täta avstämningsmöten: ”Vi vill förvissa oss om att de berörda hushållen och företagen i god tid får tydlig information om vad Telias teknikskifte innebär och att de erbjuds likvärdiga, fungerande telefonilösningar. Vi har ställt krav på Telia att de ska erbjuda en likvärdig telefonitjänst som fungerar väl, att ingen ska drabbas av avbrott och att informationen från Telia ska komma i god tid.”

Vi har inte fått någon information från nätägaren Telia, än mindre erbjudande om ”en likvärdig telefonitjänst som fungerar väl”, varken per brev eller telefon. En vecka innan Telia ska klippa telefonledningen till vår fastighet, skrev jag till PTS om detta.

I vår fastighet (Hudiksvall Långvind 1:2) är mobiltäckningen i princip obefintlig. Mot denna bakgrund hemställer jag att Post- och telestyrelsen ser till att

1. Telia stoppar avvecklingen av kopparnätet för fast telefoni under telestationen Långvind.

2. Telia bygger ut mobiltelefonnätet i Långvind, så det finns inomhustäckning i Långvindsbruk och andra byar under telestation Långvind.

3. Övriga nationella mobiloperatörer i gsm/3g-nätet – Tele 2, Telenor och Tre – bygger ut mobiltelefonnätet så det får inomhustäckning i orter som Långvindsbruk, som har både bofasta invånare och företag.

Jörgen Bengtson

Långvindsbruk, Enånger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel