Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skallskada under ny utredning

Beslutet att lägga ner internutredningen kring hur en Bjuråkersbo skallskadats var felaktigt. Åklagaren har nu återupptagit utredningen.

- Det påtalades för mig att det fanns mer information än den jag hade. Jag insåg att jag inte haft all fakta när jag beslutade att inte göra något med det här ärendet, säger vice chefsåklagare och förundersökningsledare Bengt Landahl.

Det Bengt Landahl nu har att göra är att utreda huruvida någon polisiär befattningshavare har agerat felaktigt. Antingen om Bjuråkersbon fått sina skador efter det att han omhändertagits av polis och satts i arrest; eller om polisen inte uppfattat att mannen var allvarligt skadad sedan tidigare och i så fall inte vidtagit rätt åtgärder vid omhändertagandet.

- Jag har hämtat in ytterligare material och begärt att det ska hållas förhör med personer som har upplysningar att lämna om händelserna den kvällen. Det är det som pågår just nu, säger Bengt Landahl.