Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skällande jakthundar måste vaktas

Skällande hundar får inte lämnas ensamma. Det föreslår miljökontoret efter klagomål från grannar.

På fastigheten finns ett tiotal jakthundar som enligt flera anmälningar till Norrhälsinge miljökontor börjar skälla från tidig morgon och fortsätter mer eller mindre till sen kväll. Ägaren har försökt att lösa problemet bland annat med hjälp av ultraljud, antiskallhalsband och att avskärma med presenningar, utan önskat resultat.

Nu föreslår miljökontoret efter flera besök att politikerna i miljö- och räddningsnämnden ska besluta att hundarna inte tillåts vara utomhus om ägaren eller någon annan inte är hemma. Hundarna ska också tystas omedelbart om de börjar skälla.

Grannbostäder ligger nära hundgårdarna, och enligt miljökontoret är det inte lämpligt att hålla så många jakthundar inom tättbebyggt område på grund av risken för störningar.

Ägaren har i kontakter med miljökontoret sagt att han planerar en flytt, något som inte kommer att kunna ske förrän tidigast i vår.