Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skallade man blodig – döms till fängelse för misshandel

En man i 50-årsåldern gick över till en bekant och ville ha alkohol. Men när mannen ombads att gå gick han till attack mot sin bekante – och skallade honom blodig. Nu döms mannen, som är i 50-årsåldern till fängelse för misshandel.

Annons

Händelsen utspelade sig för en tid sedan när ett tumult utbröt på en adress i Söderhamns kommun. Mannen, som har en dokumenterad historia av alkoholmissbruk, besökte en manlig bekant för att fråga om denne hade någon alkohol. Mannen fick alkohol men när han ombads att gå därifrån tappade han fattningen.

Efter flera uppmaningar om att lämna bostaden gav sig mannen på sin bekante och skallade honom så hårt i ansiktet att denne föll till marken.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

Den misshandlade mannens fru lyckades till slut att mota ut våldsmannen ur sitt hem, och kunde sedan hjälpa sin man som blödde från ett sår i pannan.

Mannen som är i 50-årsåldern har själv sagt i förhör att han inte minns så mycket av händelsen, och menar på att han av någon okänd anledning drabbats av blackout.

Efter tumultet åtalades mannen för misshandel och försök till misshandel då han även ska ha måttat en spark mot frun som motade ut honom.

För nyheter om Söderhamn följ Söderhamns-Kuriren på Facebook!

Mannen döms nu av tingsrätten för misshandeln av sin bekante till fängelse i en månad, men han frias kring åtalet om försök till misshandel. Han döms även att betala ett skadestånd på 11 000 kronor.

Våldsverkaren återfinns under flera avsnitt i belastningsregistret. Bland annat har han tidigare dömts för våld mot tjänsteman.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!