Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skålbo kan få nytt dagis

Ett nytt daghem kan komma att byggas i Skålbo. Ett trettiotal tomter kan komma att anläggas i ett nytt bostadsområde, och då behövs ett daghem.

Det finns tankar på att göra en detaljplan för bostäder och ett dagis vid Skålbo vid Maln, säger stadsarkitekt Mats Gradh. Mellan 30–40 villor skulle kunna byggas på östra sidan av Malnvägen, mittemot campingen. Den största delen av marken är kommunal och i översiktsplanen för området finns ett framtida bostadsområde. Elljusspåret har därför flyttats för att ge plats.

– Blir det av med fler tomter då kommer det att behövas ett daghem, så det finns tankar på rita in ett sådant i planen, säger han.

Ett detaljplanearbete kan komma i gång under hösten. Mats Gradh säger att de första idéerna är att placera tomterna mer glest än vid det nya Malnområdet.