Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skador spökar för Hudiksvalls FF inför toppmötet: "Tar det lite dag för dag"

Hudiksvalls FF är fortsatt obesegrat efter tre omgångar i norrtvåan. Men inför mötet med Friska Viljor brottas serieledarna med skadeproblem. – Jag hoppas att ljumskarna är fräscha till på lördag, säger Cristoffer "Våfflan" Ericson.

Den stora frågan inför det tidiga toppmötet är om hans ljumskar håller för spel. Förra helgen i bortamötet mot Boden fick mittbacken och nyförvärvet från IK Frej i superttan kasta in handduken redan innan avspark.

– Jag kände att jag kommer gå sönder om jag spelar och då klev jag av. Och det var väl lite så där att åka 130 mil bara för en uppvärmning. Men vi tog en stark pinne. Vi visste att det skulle bli tufft och det kändes som ett rättvist resultat, säger Ericson när Sporten når honom i bilen från jobbet som brevbärare i Ljusdal på väg till torsdagens träning i Hudiksvall.

LÄS MER: Lördag 15.50: Vi sänder Hudiksvall–Friska viljor i division 2

25-åringen har dragits med skadeproblemen sedan en tid tillbaka. Och det verkar som det inte riktigt vill ge med sig, även om han är betydligt mer positiv jämfört med bara för en vecka sedan.

– Jag har aldrig tidigare haft några problem med ljumskarna och jag vet inte riktigt vad det kommer från. Man får ta det lite dag för dag. Men jag hoppas att de är fräscha till på lördag.

Tränaren Janne Westin om "Våfflans" status:

– Han sa efter träningen att det kändes helt okey. Och vår förhoppning är att han kan spela.

Även Ericsons mittbackskollega Thomas Sundberg tvingades tidigt gå av planen mot Boden med ett sprucket ögonbryn. Johan Brolin drog också baksida lår i samma match och beräknas bli borta i några veckor.

– Thomas tar bort stygnen under fredagen och är tillgänglig för spel igen, säger Janne Westin.

– Vi hade lite otur med skador. Men grabbarna löste det bra. Och det stärker oss som lag.

LÄS MER: Skador och knackigt spel i norr – då vände HuFF för poäng igen

William Wallin och Haris Camo, som tog klivet ner från mittfältet, bildade ett nytt mittbackspar.

– De skötte sig utmärkt och det var kul att se. Det är bra att veta att det finns den kvalitén i truppen att vi sätta in spelare på olika positioner, säger Cristoffer Ericson.

Hur ser du på chanserna mot Friska Viljor?

– Det är tufft och alla verkar slå alla hittills. Det krävs riktigt bra matcher för att vinna. Jag har hört att det var länge sedan Huff förlorade hemma på konstgräset. Och med en stark supporterskara i ryggen ska vi kunna plocka tre poäng.

LÄS MER: "Våfflans" sköna återkomst till Hudiksvalls FF: "Inget snack om saken"