Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skador och knackigt spel i norr – då vände HuFF för poäng igen: "En jäkla moral i laget"

Båda mittbackarna nere för räkning, en rörig start och underläge (0–1) i paus. Då gjorde Hudiksvall det igen, hittade kraften att komma tillbaka och fixa 1–1 borta mot Boden. – Väldigt starkt, vi jobbar hårt för varandra, säger nöjde tränaren Janne Westin, mest orolig över några nya skador.

Annons

Efter lördagens första av flera långresor i tuffa norrtvåan började baktakten för Hudiksvalls FF direkt på Boden Arena.

Redan under uppvärmningen fick hemvändande mittbacken Cristoffer "Våfflan" Ericson kliva av med en krånglande ljumske.

Läs mer: "Våfflan" vass i hemmapremiären

– Oklart exakt hur illa det är, han ska kolla upp det direkt imorgon. Förhoppningsvis inget allvarligare, säger tränare Janne Westin, som fick sätta in William Wallin som ny mittback direkt.

Men skadebekymren var inte över med det.

Tidigt i första halvlek klev den andre ordinarie mittbacken, Thomas Sundberg, upp hårt i en nickduell – och landade med ett blödande ögonbryn.

– Det var ett stort jack, som inte gick att tejpa heller. Det fick bli transport till sjukhus för att sy några stygn, säger tränare Westin, som då fick dra ned Haris Camo i mittblocket.

Och den defensiva snurren gjorde det svårt för HuFF att hitta rytmen på det svårspelade konstgräset.

– Boden var bra mycket bättre under första halvlek. Vi var rätt nöjda att komma undan med bara ett mål i baken. Det var ett distansskott efter dryga halvtimmen som styrdes via en av våra spelare och in i mål, det var ju oturligt men samtidigt ett välförtjänt mål för Boden,konstaterar Janne Westin.

Tidigt i andra halvlek fick även Johan Brolin linka ut med en bristning i låret.

Samtidigt åkte hemmalaget på en utvisning, något som skulle ge HuFF en möjlighet att förändra matchbilden.

– Vi hade mer boll och kunde sätta bättre offensivt tryck. Det gav också utdelning till slut.

Det var med drygt 20 minuter kvar som Christoffer Lindberg klev in från sin högerkant, slog ett hårt inlägg (var det tänkt) som – med lite flyt – seglade in i bortre gaveln.

Läs mer: Lindbergs rivstart i premiären

Det var Lindbergs andra mål på de tre första matcherna.

– Christoffer ser väldigt rapp och alert ut, skönt också med en offensiv spelare som levererar poäng direkt, säger Janne Westin.

HuFF fortsatte att driva matchen, men jakten på ett segermål blev ganska trubbig.

– Vi skapade inte direkt några hetare chanser. Och till slut kändes 1–1 som ett ganska logiskt och rättvist resultat. Vi är väldigt nöjda med att få poäng med härifrån, säger tränare Westin, ganska så stolt över ännu en stark kollektiv insats där HuFF befäste sin position som topplag i tvåan.

Det var dessutom tredje raka matchen som laget vänder 0–1 i halvtid till poäng, även om de två första matcherna båda slutade med segersiffrorna 2–1.

– Vi har många individuellt starka lirare som samtidigt jobbar stenhårt för varandra. Vi agerar verkligen som ett lag, och det här var ännu ett bevis för vad vi kan göra under drygt 90 minuters fotboll. Det är jäkla moral i de här gänget.

Fotboll – Division 2 Norrland

Boden–Hudiksvalls FF 1–1 (1–0)

Mål: 1–0 (31) Edward Prugh, 1–1 (72) Christoffer Lindberg.

Domare: Isak Classon, Skellefteå.