Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadeförföljda Eriksson missar SM-slutspelet: "Tänker bara på nästa säsong"

Anders Eriksson har fått hela våren spolierad av en krånglande axel. Och han lär knappast bli spelklar förrän SM-slutspelet är över. – Just nu tänker jag bara på nästa säsong, säger han inför semifinalen mot Halmstad som inleds på torsdag.

Det är en långvarig axelskada som hållit det 19-åriga stjärnskottet borta från spel. Och det är fortfarande den som spökar när Söderhamns UIF inleder slutspelet med semifinal i bäst av tre matcher i nästa vecka.

– Jag har varit borta sammanlagt tolv veckor. Nu är det i alla fall på bättringsvägen sedan jag började gå hos en sjukgymnast från SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Jag har fått ett program och känner redan andra veckan att det blivit ganska mycket bättre.

Vad är det han har gjort?

– Jag har fått några nya övningar och lagt bort några som jag hade innan. Det är den stora skillnaden.

LÄS MER: Se när Suif:s 19-åring sänker Wartas stjärna: "Bästa spelaren som jag har slagit"

Den senaste matchen Anders Eriksson spelade var pingisligamötet mellan Suif och Falkenberg den 1 februari.

Det har också gjort att han missat flera stora tävlingar som bland annat SM och Safirs Internationella. Även avslutningen på ligan fick han följa från sidan.

– Det är en förslitningsskada. Det blev för tungt för axeln helt enkelt. Kroppen klarade inte riktigt av att köra så mycket pingis.

Nu börjar han ändå äntligen se ljuset i skadetunneln.

– Det är verkligen inte aktuellt med något spel i semifinalen. Det går inte att ta några genvägar utan jag måste ge det tid och ta det i den takt som jag behöver, säger Eriksson.

– Just nu tänker jag bara på nästa säsong. Men skulle jag bli redo för en eventuell final får jag bara ta det som en bonus.

På torsdagkvällen blev också Suifs motståndare i SM-semifinalen klar. Det blir som väntat Halmstad efter att ha besegrat Österlen med 2–0 i matcher.

Semin i SM-slutspelet spelas i bäst av tre matcher och inleds torsdagen den 5 maj i Halmstad. Sedan väntar match nummer två hemma i Söderhamn måndagen den 9 maj.

Även en eventuell tredje match spelas i Söderhamn.

I den andra kvartsfinalen möts de regerande mästarna Eslöv och Rekord från Helsingborg.

LÄS MER: Eriksson tog chansen – och Suif räddade en poäng