Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadat knä hyresvärdens fel

I vintras halkade Britt Johnsdotter och skadade sitt knä allvarligt.

Nu fastslår en utredning att det var Hudiksvallsbostäders fel. Det var dålig sandning som orsakade att hon föll.

Annons

I slutet av januari ramlade Britt Johnsdotter och skadade sitt knä allvarligt.

Nu har hon fått rätt mot sin hyresvärd, Hudiksvallsbostäder. Det var dålig sandning som orsakade hennes fall.

- Det är en seger i och med att jag har fått rätt mot värden. Men det är en psykiskt påfrestande process att det har tagit så lång tid.

Det var när hon hade varit ute med sina hundar och var i närheten av sitt hem i Hudiksvall som hon plötsligt halkade till. Britt berättar att knäleden vred sig nästan ett halvt varv i fallet.

Under kvällen fördes hon med ambulans till akuten, där hon tillbringade större delen av natten. I februari fick hon göra en akut titthålsoperation för att ordna knäskadan.

Enligt Hudiksvallsbostäder är det inte ovanligt att det inträffar halkolyckor under vintrarna. Samtidigt förklarar vd Nils-Erik Blomdahl att det är praktiskt omöjligt att ha sandat och skottat hela tiden.

- Det är inte möjligt att ha en maskinpark som kan skotta och sanda överallt i ett svep när det har snöat. Ibland blir det ett glapp emellan, säger han.

Britt Johnsdotter uppger att knäet fortfarande gör ont och att hon inte kan gå några längre promenader. Hur stort skadeståndet blir är ännu inte klart.