Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska vi trolla med knäna?

Vi är många som mår dåligt av Nordanstigs kommuns personalpolitik – både varslade/uppsagda, eller vad vi nu är, buden är lite olika, men även de som sitter säkert på en tjänst till hösten far också illa.

Precis så här är det, Uppsagd lärare (14/5)! Vi är många som mår dåligt av Nordanstigs kommuns personalpolitik – både varslade/uppsagda, eller vad vi nu är, buden är lite olika, men även de som sitter säkert på en tjänst till hösten far också illa.

Ändå är vi inte de som blir värst drabbade i denna "affär", det är ju eleverna. Större klasser, nya lärare då gamla arbetslag bryts upp, inget stöd till elever i behov av extra sådant med mera. Det skapas stor otrygghet för dem som verkligen behöver tryggheten. Trappor ska man städa uppifrån. Barnen och deras framtid ska inte behöva betala för vuxnas misstag.

Mitt i denna cirkus, för det är det, slår mig en tanke: var är föräldrarösterna? Ni hördes mycket då det handlade om att eventuellt stänga Backens skola. Brände ni ert krut då? Gav ni upp? Det är jobbigt att slåss mot dumhet och enfald, jag vet, men ni måste orka en sväng till! Nu handlar det inte om en skola utan om alla elevers rätt till att bli sedda och mötta efter sina behov. Om allas rätt att, enligt Nordanstigs kommuns storslagna och tagna mål för grundskolan, nå dessa mål.

Herregud! Vad begärs av eleverna och de lärare som blir kvar? Trolla med knäna? Koka soppa på en spik? Nej, en cirkus utan dess like är just vad detta är. Cirkusdirektören står i manegen i sin ljusgröna tröja och uppmanar oss att jobba i Norge tills vidare, fullmäktigeledamoten Eriksson står på kommunalhusets trappa och tjoar uppmuntrande att "bara lärarna är kompetenta så kan ungarna lära sig". Aha, vi är inkompetenta nu också?

Tur vi har en hoper kloka, kompetenta vikarier i form av herr Eriksson med flera att ringa in då vi är slutkörda och sjukskrivna. Då ordnar det sig. Då får minsann barnen lära sig. Eller så måste vi fortsätta kämpa för elevernas skull. Kom igen nu föräldrar – nu hjälps vi åt!

Trött och arg pedagog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel