Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska vi ha bandyhall eller skolor?

Till alla väljare i Bollnäs kommun inför höstens val: Ska vi bygga en bandyhall, eller ska vi ha skolorna kvar?

Efter att ha läst flera artiklar och insändare den senaste tiden om den krisartade ekonomiska situationen i Bollnäs kommun, börjar jag känna mig riktigt rädd inför den framtid vi går till mötes, både som kommun invånare och skattebetalare, men mest som små barns förälder. Förstår inte riktigt hur man tänker som politiker när man har en budget som år efter år går back med tiotals miljoner, och ändå funderar man på att investerar 30 miljoner (enligt artikel i Ljusnan 21/5) på en bandyhall. En summa som i slutändan antagligen minst kommer att fördubblas.

Tidigare i tidningen har ett argument från politiker till bandyhallsinvesteringen varit att bland annat bandyns ungdomsverksamhet är stor och viktigt för kommunen. Så några frågor till er politiker att fundera på inför höstens val (För jag antar att ni vill bli valda i höstens val!): Var finns det flesta barn och ungdomar i skolan eller inom bandyverksamheten? Vad tror ni är viktigast för barnfamiljer (även för dem som har bandyintresse), en bandyhall som några få procent av kommunens invånare utnyttjar på ett eller annat sätt på fritiden, eller att skolorna i kommunen finns kvar och fungerar utan ytterligare nedskärningar? Vill ni att antalet invånare i kommunen ska öka eller minska?

Tyvärr har min rädsla inför en framtid i denna kommun bara vuxit sig större den senaste tiden, vilket gjort att jag och min familj överväger att flytta härifrån då vi inte känner någon trygghet här, vet inte ens om det kommer finnas skolor att gå i för våra barn. Som politiker är kanske detta inte en stor grej för er, in- och utflyttning sker ju hela tiden av olika anledningar, MEN tänk på att vi inte är den ända barnfamiljen som har dessa tankar.

Tack och lov finns det politiker i denna kommun som inser att det inte finns utrymme för fler investeringar, varken i en bandyhall eller andra projekt. Fokus måste ligga på kommunens kärnverksamhet, alla annan investering får stå åt sidan helt eller betalas av privata finansieringar. Ni politiker kanske kan bidra ur egen plånbok till bandyhallsinvesteringen om den är så viktig för kommunen!

Så till sist till alla er väljare i höstens var: Vad är viktigast för er en bandyhall eller en fungerande kärnverksamhet utan budgetunderskott? 

Utflyttande småbarnsförälder?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel