Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ska vara bland de bästa i Sverige"

Edsbyns huvudtränare Thomas Liw stannar över kommande säsong – minst. Ett välkommet besked för klubben.

– Klubben har uttryckt till mig att de gärna ser mig med på lång sikt, säger Thomas Liw.

På onsdagseftermiddagen blev det klart att Thomas Liw fortsätter som huvudtränare i Edsbyn.

– Jag har bara bekräftat den här säsongen även om jag i tanken är långt framme, säger Thomas, som inte hymlar med vilken väg han vill se föreningen gå.

– Jag tycker att klubben och laget inom ett till tre år ska vara ett av de absolut bästa lagen i Sverige, och då måste man vara långsiktiga.

En bit på väg kom Edsbyn då Hans Andersson och Joel Edling blev klara för nästa säsong. Däremot så känns tappen av Mattias Hammarström (Sirius), Fredrik Åström (slutar) och Matias Widén (Sirius) tyngre.

– För det första är det bara att konstatera att vi tappar Mattias och Mattias. Vet att klubben har försökt hålla dem kvar eftersom det låg i vårt intresse. Men "Tårtan" (Åström) med sin sjukdom och "Tisen" (Hammarström) med sin flickvän, det är annorlunda tapp.

Hur ser du på läget just nu?

– Jag är nöjd med dem vi är, men vi behöver ju vara fler, klubben jobbar både på anfallare och försvarare, men fönstret stänger ju inte förrän i januari även om marknaden inte blir större. Det jobbas för fullt.

Vad ser du för rimlig målsättning nästa säsong?

– Vi vill högre än kvartsfinal och den ambitionen kvarstår. Vi har ju fått in Joel och Hasse. Hade Hammarström varit kvar hade det sett riktigt bra ut, men vi är inte mil från att vara med högt och fajtas. Fast vi är bara 11 seniorer just nu och skulle behöva få in några fler, helst riktigt bra spelare.