Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska roliga jobb betalas mindre?

Jag som inte är från Hudiksvall eller ens Hälsingland såg "Ha en underbar semester" och blev helt tagen av den fantastiska pedagogik som låg till grund för arbetet.

Men när Elvis sattes upp började jag undra... Hur mycket av den pedagogiken kunde finnas kvar? Så gott som inget, uppenbarligen. Pedagogik har ersatts av marknadsföring och konsulter.

Att Pär Johansson tjänar pengar på sina föreläsningar är helt okej. Det som är fel är att han gör det på betald arbetstid. Dåligt skött av cheferna.

Att han sedan både fakturerar externa uppdragsgivare och sin egen arbetsgivare för samma resor etcetera i samband med dessa uppdrag... tja, inte vet jag men nog skulle man kunna tro att det skulle räknas som bedrägeri?

Att skådespelarna inte får anständigt betalt är ett cyniskt utnyttjande. Att skådespelarna har vuxit och haft roligt är inte ett skäl till att betala dem sämre. De är ju hela basen för denna affärsidé!

Att det dessutom inte pågår någon teaterverksamhet på reguljär basis... Hur rimmar det med deltagarnas rätt till daglig meningsfull sysselsättning enligt LSS?

AC Johansson, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel