Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska inte apoteket ha medicin?

Tänk så bra det är ordnat för oss som måste besöka hälsocentralen Linden i Bergvik.

Först träffar man doktorn, som ställer diagnos och skriver ett elektroniskt recept. Sedan går man några få steg till apoteket som ligger bekvämt alldeles innanför ytterdörren. Så långt är allt okej.

Visar sin legitimation och möts av beskedet: Tyvärr har vi inte den här medicinen hemma. Kan du komma tillbaka i morgon?

Det är självklart inte alltid så, men alldeles för ofta. Senast i dag hände det. Jag skulle hämta mer medicin till min hustru. Tyvärr…

Apotekspersonalen kollade upp att medicinen fanns i Söderhamn. När jag lämnade apoteket, besviken och frustrerad, stötte jag ihop med två damer i foajén. Jag frågade, om de också hade blivit utan medicin någon gång. Den ena sa: Ja, dom har ju aldrig det man ska ha! (naturligtvis en överdrift). Den andra damen sa: Jag ringer alltid och kollar att min medicin finns innan jag åker hit.

Alltså blev det en resa Skog–Söderhamn tur och retur i stället för Skog–Bergvik.

Nu vill jag veta varför det är så här. Tandborstar och plåster i all ära, men sådant kan jag köpa i livsmedelsaffären. Men receptbelagd medicin kan jag bara få köpa på apotek. Det gör att jag kan ställa krav. På apoteket ska det finnas medicin!

Om problemet beror på direktiv från Apoteket Hjärtat centralt, vore det bra, om personalen berättade det.

Det är ju alltför lätt hänt, att jag som kund visar min ilska och besvikelse mot dem, som är närmast till hands, det vill säga. personalen.

Tord Wallin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel