Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska en skejthall knäcka majoriteten?

/

Annons

Det börjar dra ihop sig till strid om den framtida bandyhallen/evenemangsarenan och fritidsgården Gumpels i lokstallarna. I veckan samlades ett hundratals ungdomar till protestmöte i skejthallen. De vill inte flytta.

Och visst börjar hela historien likna turerna om Brotorget.

Först ska kommunen ha handlingsfrihet och köper marken - dyrt. Sedan sägs hyresgäster upp. Och allt sker innan det finns garantier för att det ska bli någon ny satsning. Det finns planer på en ny arena. Det finns ritningar. Men det finns, just nu, inga pengar. I alla fall inga privata pengar.

Det gamla SJ-området behöver verkligen ett lyft.

Och kanske är arenan just det som behövs för området. Kanske inte.

Men oavsett så blir det märkligt.

Till SVT Gävle-Dala säger kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S) att "vi har varken sagt bu eller bä". Därför tycker han att ungdomarnas protester kommer för tidigt och han förstår inte riktigt heller varför ungdomarna protesterar.

Till saken hör också att det är hans eget ungdomsförbund, SSU, som organiserar protesterna mot kommunledningen.

Men hyresgästerna är ju uppsagda i lokstallsområdet. Och Gumpels har också tittat på nya lokaler. Så att kommunen sagt varken bu eller bä är inte riktigt sant. Det pågår många förberedelser – för något som ingen riktigt vet om det blir av.

En ny plan för området ska tas fram under hösten och vara färdig till årsskiftet. Det är dock inte de kommunala planerna som är de intressanta – utan den finansiering av evenemangshallen som ska presenteras.

När är oklart. Och av vem är också oklart. Eller vet Olle Nilsson-Sträng något som vi andra inte vet?

Det finns också en politisk strid i detta. Centern och Socialdemokraterna är inte överens. I alla fall inte internt - i sina egna partier.

När beslutet fattades om att köpa området för 15 miljoner kronor i våras så var det bara kommunalrådet Evy Degerman (C) och två andra centerpartister som röstade för affären. De socialdemokrater som var mot beslutet stannade hemma.

Stefan Jonäng, en av de centerpartister som röstade mot köpet av gamla SJ-området, skriver på debattplats i går "att Ska Centern och Socialdemokraterna gemensamt leda kommunen mandatperioden ut – då måste Bollbroområdet hanteras varsamt, eftertänksamt och i dialog med medborgarna, övriga partier i fullmäktige samt med olika aktörer."

Det var till slut en skidbacke som knäckte den borgerliga majoriteten i Bollnäs.

Och frågan är om det blir en skejthall som knäcker nuvarande ledning?

Mer läsning

Annons