Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska det finnas bara sjöbodar i stan?

Om det är något som människor känner igen och gärna pratar om när man säger att man är ifrån Hudiksvall, är en eldsjäl och hans teatergrupp som sprider en glädje som smittar av sig.

Svar till Stig Söderström som 11/8 uttryckte sitt salivstänkande hat i sin insändare mot "tvillingtornen" som uppförts i Hudiksvalls centrum.

Först och främst undrar jag vart du vill komma med din arga insändare. Antingen så har du en orubblig hybris och tror på allvar att om du slänger in en insändare, så kommer kommunen att riva huset på stubben. Eller så är du en orubblig lokalpatriot som inte kan acceptera att saker och ting förändras.

Och vad är det för hudikbor som du har pratat med? Känns som att det är ett gäng krösamajor som bott i Hudiksvall sedan den grundades för sisådär 400 år sedan, och bott i sjöbodarna sedan dess. Vill de att det ska vara den enda bebyggelse som får existera i vår landskapshuvudstad?

Är dessa "hudikbor" lika förbannade som du, så kommer jag att på allvar överväga att flytta härifrån, för att den småstadsmentalitet som du uppenbarligen tycker är mysig, är absolut inget att vara stolt över.

Det finns både för- och nackdelar med att bo i en småstad. Jag tycker att det känns väldigt typiskt, att man i brist på något att hata eller tycka illa om, låter det gå ut över några politiker och en distriktsläkare som bytte ut ett gammalt skjul och en grusparkering mot två inte allt för fula höghus.

Hudiksvall är en liten stad men jag har aldrig någonsin hört någon säga att Hudiksvall är känt för det. Om det är något som människor känner igen och gärna pratar om när man säger att man är ifrån Hudiksvall, är en eldsjäl och hans teatergrupp som sprider en glädje som smittar av sig. Tacka Gud för att Pär Johansson och hans underbara Glada Hudik-teatern är våra ambassadörer i Sverige, och inte Herr Söderström.

Gustaf Johnsson, 15 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel