Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjumilakliv mot ett nytt kontrakt

Streckmatch mot Sund hemma på Sparbanken Arena – då var det stress och press på Strand i division 3-fotbollen.

Det krävdes en dryg halvlek innan hemmalaget fick ordning på liret men sedan var det inget snack om saken.

3–1-segern (1–0) gav de svartvita en lika efterlängtad som välbehövlig dos självförtroende.

– Det märktes både före matchen och under den första halvleken att anspänningen var stor, sa Strands tränare Fredrik Näsman.

Inledningsvis bytte lagen chanser med varandra. Efter knappa kvarten hade Sund ett kanonläge som tvingade Cristofer Högbom till en prakträddning och fem minuter senare hade Cihan Sener två gånger om chansen att spräcka nollan utan att lyckas.

Nu dröjde det tills den 36:e minuten innan det första målet kom och detta när Erik Östlund från nära håll smällde in bollen via stolpen.

Efter paus trummade Strand på och 2–0 kom välförtjänt i den 67:e minuten när Kion King frispelade Cihan Sener som rullade in bollen. Det målet följdes av rejäla protester från gästerna som ville ha offside men målet godkändes och energin rann i samma veva av Sund.

Cihan Sener drog sedan på sig en helt onödig utvisning när han efter en avblåsning kickade bort bollen.

Men Sund var uppgivet och i stället kunde Kion King springa igenom och klämma in 3–0.

Sunds reducering kom på stopptid när Mikael Edström slog in en straff.

– Nu fixade vi lite arbetsro. Kan vi visa upp lika mycket vilja i fortsättningen ska vi spela division 3-fotboll även nästa år, sa Fredrik Näsman.