Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukvård är mer än bara vård

Sjukvården vi har i dag skäller alla på långa väntetider på akuten och att vi måste hela tiden anpassa oss efter det, men sanningen är den att hur många läkare jobbar på en akut? Högst två, en husläkare och en kirurg. Hur ska dessa personer hinna med när det kommer folk på folk hela tiden? Jag hör hur folk svär och är förbannade över dessa läkare som enbart försöker göra sitt jobb.

Jag ligger inte på ortopeden i Gävle och det är en helt underbar avdelning med varma människor som jobbar här. De har massor av att göra men har alltid tid med ett skämt och ett leende. När nätterna kommer så är dom max tre som tar emot folk som har ont och är sjuka och behöver omvårdnad och dom är där även fast det plingar på skyltarna att andra behöver hjälp med diverse olika saker, en del viktiga, en del oviktiga men dom finns där. Det kommer in svårt dementa som sparkar, slår och spottar men inte tappar dom fattningen utan dom pratar tröstande med dom och försöker lugna ner dom så att dom ska få den vård dom behöver.

Vi måste nog tänka om beträffande sjukvården och vara lite ödmjuka mot dom som jobbar här. Dom sliter och verkligen ger allt dom bara kan. Så nästa gång ni kommer till akuten eller läggs in på en avdelning, visa dom lite uppskattning. Det räcker med ett leende eller ett tack. Tack för att ni hjälper mig och är snäll. Jag ligger i Gävle avdelning 12 ortopeden och jag tror inte att jag har träffat så många trevliga kvinnor och killar som verkligen ger 100% av sig själva.

Rickard Fallqvist

Arbrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel