Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukhustrollande blir utställning

Trollkarlen Jakob Ljungkvist från Bollnäs har vid upprepade tillfällen trollat på barnavdelningen på Hudiksvalls sjukhus, något som blivit väldigt uppskattat av både barn, föräldrar och sjukhusets personal.

Nu blir Jakobs besök på Hudiksvalls sjukhus utställning. Fotografen Philippe Rendu dokumenterade ett par av Jakobs trolleribesök på sjukhuset i slutet av 2013 och resultatet visas nu i en utställning på Bollnäs bibliotek. Philippe Rendu, ett välrenommerat namn i fotobranschen, ställde upp helt ideellt.

– Jakob ringde mig i höstas och undrade vad det skulle kosta att jag fotograferade honom. Eftersom jag tycker att han gör en bra insats så svarade jag att det inte kostar något alls, säger Philippe Rendu, som berättar att han försökt få bilderna så levande och dokumentära som möjligt.

– Jag har dokumenterat, först och främst. Jag har inte plockat bort något sjukhusmaterial eller förskönat bilderna. Däremot har jag försökt fånga barnens glädje.

Utställningen på Bollnäs bibliotek kan ses från och med 1 april.