Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukhusreceptioner försvinner nästa år

Servicereceptionerna försvinner från sjukhusen i Hudiksvall, Söderhamn, Gävle och Sandviken.

– Men det är inte säkert att just personalen i receptionerna blir övertalig. Vi gör en översyn av all serviceverksamhet, säger förvaltningschef Kenth Larsson.

Förra året slutade sjukhuskassorna med kontanthantering och omvandlades till receptioner där patienterna bara anmäler sig. Redan då fanns planer på att receptionerna skulle tas bort helt. Nu är målet att det ska kunna ske någon gång under nästa år.

– Vi ville först försäkra oss om att systemet med högkostnadsskyddet fungerade. Nu har vi snart fått till det så att frikorten skickas ut automatiskt, säger Kenth Larsson.

Sjukhusvärdinnorna blir kvar för att hjälpa patienter att hitta rätt, men deras uppdrag breddas så att de kan ge landstingsinformation.

I Hudiksvall finns två receptioner och det samma gäller Gävle. Nedläggningen ska ske successivt.

– Varje mottagning har egna förutsättningar och kräver sin lösning. I Gävle har patienterna fått vänta på att anmäla sig först vid sjukhusreceptionen och sedan på mottagningen, vilket känts dubbelt. I Hudiksvall har mottagningarna inte haft den funktionen och då måste den skapas. Vi ska ställa ut terminaler där den som vill kan anmäla sig själv.