Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukdom trolig orsak till dödsolycka på E4 – lärarpar från Hudiksvall avled

Polisen avskriver alla brottsmisstankar kring den allvarliga trafikolyckan på E4 i Jättendal den första juni där två personer från Hudiksvall omkom och en holländsk man skadades allvarligt.

Annons

– Det är tydligt att det äldre paret i husbilen kom över på fel sida av vägen, men anledningen är okänd, säger polisens förundersökningsledare Mikael Johansson vid Hudiksvallspolisen.

Läs mer: Vittnet om dödsolyckan på E 4

Vad polisen nu väntar på är resultatet från från den rättsmedicinska undersökningen. Det preliminära resultatet visar inga tydliga spår men det finns uppgifter om att föraren hade haft problem med hälsan dagarna innan olyckan.

– Vi avvaktar den slutliga rapportern för att se om det var sjukdom som var orsaken, men det lutar åt det, säger Mikael Johansson.

Den tekniska undersökningen har inte visat att det fanns tekniska brister på husbilen och det finns inget anmärkningsvärt på den holländska långtradarens färdskrivare.

Därför har polisen avskrivit alla brottsmisstankar kring trafikolyckan i Jättendal.

Den holländske föraren vårdas fortfarande för de allvarliga skador han fick vid frontalkollissionen.

Läs mer: När skreien går till - bilder av Hudiksvallsfotografen Marianne Ersson

De två Hudiksvallsbor som omkom vid olyckan var det pensionerade lärarparet Marianne Ersson, 68 år gammal, och Gösta Lind, 70 år gammal. De var båda aktiva i Hudiksvalls kulturliv och i synnerhet inom föreningen Norden.

Läs mer: Tvåhundra hedrade terrorns offer - bland dem Gösta Lind

Här kan du se en repris från Helahälsinglands livesändning från olyckan: