Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjuka utlämnas till godtycke

Med sorg har vi följt vad som hänt dem som har drabbats av den obotliga sjukdomen narkolepsi efter vaccination mot svininfluensan, skriver insändarna.

De flesta som insjuknat är barn och ungdomar, och hela framtiden (utbildning, arbete med mer) blir mycket svår på grund av ohälsa. Kampen att få en ekonomiskt rimlig ersättning för att klara framtiden diskuteras i riksdagen. Vi är rädda för att personer med narkolepsi åter blir förlorare. Personer som inte kan prestera längre i vårt svenska samhälle har ett dåligt skyddsnät.

Klarar man sig inte ekonomiskt själv med hjälp av anhörig blir man hänvisad till försörjningsstöd. Sjukförsäkring/försäkring vid sjukdom på grund av blodgivning är svagt, även fast det står skrivet att extra hänsyn ska tas till en person som har gjort en samhällsinsats. Att som sjuk person klara av att processa mot myndigheter, domstolar med mer är omöjligt.

Kent och Christina Börjesson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel