Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjuk var inte sjuk

En Bollnäsbo krävs nu på drygt 800 000 kronor av Försäkringskassan. Försäkringskassan anser att mannen inte hade rätt till den förtidspension och senare sjukersättning som han fått under flera års tid.

Bollnäsbon fick förtidspension från slutet av 90-talet till 2002, och sedan sjukersättning mellan 2003 och 2007. Försäkringskassan anser att mannen hade en arbetsförmåga som motsvarade heltid under den här tiden och att han därför fått ersättning han inte hade rätt till.

Bollnäsbon har överklagat Försäkringskassans beslut angående sjukersättningen men länsrätten avslog överklagan

Enligt Agneta Wallberg, biträdande områdeschef för Försäkringskassan i Hälsingland, kan återkraven vid sjukersättning bli så här höga eftersom det ofta handlar om ersättning sedan flera år tillbaka.

Hon kan inte uttala sig om det enskilda fallet med Bollnäsbon, men berättar att de oftast får kännedom om fall med felaktigt utbetalda bidrag genom antingen tips från allmänheten eller genom sina egna riktade kontroller.