Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjuk Fikru Maru kan dömas under fredagen – domstol tidigarelägger förhandling

 
Fikru Maru
Visa alla artiklar

En ny möjlighet för Fikru Maru att få vård i Sverige ges på fredagen då den etiopiska domstolen väntas ta upp hans ärende till behandling.

Från svenska utrikesdepartementet är det återhållsamt med kommentarer i nuläget. Det är de etiopiska myndigheterna som har avgörandet betonar företrädare för UD, som samtidigt medger att det förs en dialog med etiopiska företrädare kring Fikru Maru och hans sjukdomstillstånd.

Dottern Emy Maru och pappans advokater har lyckats åstadkomma ett tidigare förhandlingsdatum på grund av Fikru Marus livshotande sjukdom. Enligt en svensk specialistläkares bedömning måste Fikru Marus kollapsade lungor opereras och kvalifikationerna för att göra detta saknas i Etiopien förklarar docent Lars Wiklund vid Sahlgrenska sjukhuset.

Flera gånger tidigare har den etiopiska domstolen satt datum för förhandlingar, som med kort varsel blivit inställda. Dottern Emy Maru hoppas på att domstolen avkunnar en dom under fredagen, och att en fällande dom sedan medger att Fikru Maru får föras till Sverige för vård.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!