Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sju heta hälsingar: "En start vi aldrig sett på den här nivån"

Det har blivit dags för veckans lista, där bland annat två tvillingar från Bollnäs tar plats. Och det är damerna som dominerar veckan.

Här har ni veckans sju heta hälsingar. Listgenereral: Leo Hägglund.

7. Bollnäs Ridsällskap och Nansta Sportryttare gick ihop och bildade ett ponnylag för allsvenskan. I helgen säkrade man en finalplats på Strömsholm efter en i det närmaste felfri avstlutning på serien i Vännäs.

6. Hudik/Björkberg värvar poängmaskin från Kais Mora. 24-årige Alexander Hallvars Persson står noterad för 74 matcher i SSL – för Kais Mora och Granlo. Han har även spelat 70 allsvenska matcher, och gjorde landslagsdebut säsongen 2009/2010 i U19-landslaget. Den gångna säsongen slutade med att Mora åkte ur allsvenskan, men själv stod Alexander för 40 poäng (26 mål och 14 assist).

5. HuFF och SFF hänger i som topplag bakom Sandviken och slåss om en kvalplats till division 1. Och som vanligt när det gäller HuFF måste vi nämna målkungen Pelle Lööf som gjorde två nya mål i derbyt mot SFF och ligger tvåa i den totala skytteligan i division 2 med sju mål på lika många matcher.

4. Hampus Nordberg kör vidare med Suif, en oerhört viktig underskrift som gör att laget kan bygga vidare mot nya SM-finaler kommande säsong. Dessutom ser återväxten tryggad ut – ett bevis på det var Anton Hjorts guld på JSM.

3. Supertvillingarna Hellgren från Bollnäs. De två 15-åriga innebandytalangerna Frida och Clara dominerade poängligan i division 2 den här vintern. Nu fotsätter satsningen i IBF Falun som ramlade ur superligan och får ta omtag i allsvenskan.

2. Alfta ÖSA OK. Laget siktade mot topp fem i Tiomila – men fick nöja sig med en sjätteplats. Men det är det bästa som klubben presterat, och hade bara Natalia Vinogradova haft nån minut mindre att hämta in när jakten startade på sistasträckan – då hade det kunnat sluta hur som helst. En liten klubb som slåss med landets största. Hatten av!

1. Ljusdals IF, nykomlingen som sätter skräck i sina motståndare i division 1. Vem hade egentligen trott att laget skulle vara obesegrat efter fem omgångar och ligga med i topp? Dessutom så har man tagit poäng eller slagit tre av lagen inom topp fem. Det här är en start vi aldrig sett i Hälsingland på den här nivån...