Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjöng ni Internationalen också...

Moderaterna har i dagarna presenterat ett så kallat idéprogram, där man påstår sig ha varit med om att införa allmän rösträtt i Sverige, kämpat emot apartheidsystemet i Sydafrika samt för jämställdhet.

Detta har väckt berättigade reaktioner eftersom Högerpartiet röstade emot förslaget om allmän rösträtt. Man var även emot förslaget om sanktioner mot Sydafrika och ansåg att svenska företag skulle få verka där.

Fredrik Reinfeldt har nu meddelat att ändringar ska göras i programmet vad gäller dessa uppgifter. Det var ju klädsamt, men allt annat som Moderaterna felaktigt påstår sig ha varit med om att genomföra, ska det stå kvar?

Till exempel följande:

Moderaterna har med sin politik "kunnat öka tryggheten och genom utbildning, sjukvård och omsorg till alla skapat ett av världens mest sammanhållna länder".

Man vill också ge sken av att man varit för en gemensamt finansierad välfärd. Moderaterna tar alltså åt sig äran av att ha kämpat för frihet och rättvisa och att ha byggt upp det välfärdssystem som alliansregeringen nu håller på att rasera.

Man behöver emellertid bara gå till riksdagsprotokollen för att konstatera att så gott som alla välfärdsreformer alltifrån semesterlagar, allmän sjukförsäkring, a-kassa och ATP till olika utbildningsreformer genomförts under hårdnackat motstånd från Högerpartiet/Moderaterna.

Nästa steg från detta parti blir väl påståendet att man gått under röda fanor i tågen på första maj och sjungit Internationalen.

Hjalmar Branting, Per Albin Hansson, Gustav Möller, Tage Erlander och Olof Palme måste väl vända sig i sina gravar!

Marianne Blomquist (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel