Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjölunds interpellation väckte debatt

Kommunalrådet anklagade Lars Molin (M) för att inte stå upp bakom sin partikamrat Sjölund (M).

Pontus Sjölunds interpellation, eller snarare kommunalråd Roland Bäckmans (S) svar på den lockade upp många händer i luften under måndagskvällen. Unge herr Sjölund frågade i sin interpellation kommunalrådet vad som görs från kommunledningens sida för att skapa fler sommarjobb och menar att sommarsysselsättning är viktig för ungdomar.

– Jag började kolla på situationen redan i början av januari. En inventering av antalet ferieplatser är gjord och jag har gett kommunchef Bremefors i uppdrag att jobba med den, svarar Bäckman (S)

Lars Molin (M) menade dock att kommunalråd Bäckman (S) allt för länge stått stilla i frågan.

– Det är så mycket "det ska vi titta på" eller "någon har fått i uppdrag", även om det rör sig om "bara" några extra veckor måste vi se det hela ur ungdomarnas perspektiv, ungdomarna säker ju sommarjobb nu! säger Lars Molin (M).

Kommunalråd Bäckman (S) vände då på steken och riktade kritik mot föregående talare Lars Molin (M) och anklagade honom för att inte stödja sin yngre partikamrat Sjölund och inte heller kommunens ungdomar.

– Men du måste ju kunna säga om du kan tänka dig att ge mer pengarna åt kommunens ungdomar eller inte, säger Bäckman (S).

– För att ta ett sådant beslut måste jag ju ha ett underlag, trots att du fått en månad extra på dig att svara på frågan har du inte tagit fram något underlag. Debatteknik i all ära men nu kommer du hit utan något konkret och då är det lätt att peka ut mig som syndabock, menar Lars Molin (M).