Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjölund förhärligar odemokratiska aktioner

I din ledare (15/5) öser du, Lilian Sjölund, rosor över vissa kommissionärer i Bryssel som – i dina ögon – tillhör de rumsrena partierna.

Annons

Sedan går du på i ullstrumporna mot Sverigedemokraterna utan att veta vad vi egentligen vill. SD vill att grundlagen skrivs om för ett utträde ur EU, följt av en folkomröstning. De 37,7 miljarder kronor som Sverige betalar i avgift för medlemskapet hade kunnat användas till exempelvis 10 000 lärare, 15 000 vårdplatser, 18 000 äldreomsorgsplatser. De pengarna hade alltså gjort större nytta i den svenska skolan och välfärden, än vad de gör i Bryssel.

Vi vill ta tillbaka makten från Bryssel, motarbeta gränsöverskridande brottslighet, återupprätta det svenska gränsskyddet och slå vakt om den svenska modellen på arbetsmarknaden. Vad gäller kollektivavtalen vill vi att gästarbetare ska betala skatt i Sverige, inte i sitt hemland.

Tycker du det är riktigt att Sverige får tillbaka endast 1,6 miljarder av de 37,7 miljarderna? Anledningen till det är att EU har bestämt att svenska jordbruket är så modernt att svenska lantbrukare inte behöver mera stöd, medan Frankrike, med flera europiska länder, skördar frukterna av till exempel den avgift vi betalar.

Sedan förhärligar du det som hände i Göteborg och kommer att hända på fler platser som Jimmie Åkesson kommer att besöka. Du måste väl inse att de som gör sådana odemokratiska aktioner inte förstår vad de håller på med. Det är unga, dåligt pålästa och odemokratiska människor. Sverige är och vill vara ett demokratiskt land och alla partier ska utan polisskydd kunna framföra sin politik utan sådana demonstrationer. Vill man inte höra vad en partiledare har att säga, så låt bli att närvara och stanna hemma. De okunniga ungdomarna som uppträder är nog inte så insatta i det politiska spelet. Det bör man vara.

Lars Johansson (SD)

Edsbyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel