Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjöléns soloraid slutade med kramkalas för Iggesund: "Ett osannolikt bra mål"

Han tog saken i egna händer och gav sig ut på en dribblingsfärd. Segerskytt? Dennis Sjölén – med ett vackert solomål. – Det var skönt att trycka dit den. Med fel fot också, säger den offensiva högerbacken.

Iggesund hade en del att fundera på i halvtidsvilan i den "riktiga" hemmapremiären på naturgräset på Movallen. Gästerna Dala Järna hade greppet om matchen och ledde med 2–1.

– Vi brände för mycket lägen och det måste vi bli noggrannare med. Men det var svårt att spela på planen. Det studsade mycket. Vi sade i paus att det är tre poäng som gäller, säger Dennis Sjölén.

Men frustrationen över missade målchanser förbyttes under de sista 45 minuterna till det bättre när Iggesund blev giftigare i sina attacker.

Kvitteringen kom i 64:e minuten genom Emil Hallberg som tog till vara på en boll in mot straffområdet och avslutade säkert.

Då hade samme Hallberg, bara någon minut innan, bränt ett fint läge när han inte fick träff med pannan från nära håll.

Sedan var det dags för Dennis Sjölén att presentera sig. Högerbacken tuffade sin vana trogen på längs med högerkanten matchen igenom.

– Det är sagt att ytterbackarna ska vara med i anfallen på överlapp och hota i djupled.

Det var i ett sådant läge som Sjölén borrade ner huvudet och tog sig genom stora delar av Dala Järna-försvaret. Och mitt framför målet drog han in bollen bakom målvakten Christian Albinsson.

3–2 till Iggesund.

– Jag fick bollen på kanten och hade inte någon att spela i första läget. Och då var det bara att göra det bästa av saken.

Han fortsätter:

– Jag fick någon meter först. Det kändes nästan som att alla blev förstenade när jag kom och det var skönt att trycka dit den. Med fel fot också.

Det var ingen van målskytt som frälste Iggesund.

– (skratt) Nej, det brukar bli en per säsong ungefär. Och då brukar det vara på hörna. Det är sällan det blir något sådant här, säger Sjölén.

Tränaren Jonas Höglund hade all anledning att vara nöjd efter lagets starka vändning under den andra halvleken – och förstås med Dennis Sjöléns mål.

– Jag hoppades som bäst att få med sig en straff. De var och högg runt fotknölarna. Men han gjorde det otroligt bra. Det var ett osannolikt bra mål, säger Höglund som coachade högljutt från sidlinjen under de sista nervösa minuterna för hemmalaget.

Iggesund, som är nykomlingar i division 3, har fått en bra start med två segrar i de tre inledande matcherna.

– Det är stor skillnad jämfört med i fjol. Motståndet är mycket bättre. Men vi känner att vi kan vara med och slåss om poängen. Nu är det bara att fortsätta jobba vidare, säger Dennis Sjölén.

MATCHFAKTA

Division 3 södra Norrland

Iggesund–Dala Järna 3–2 (1–2)

Målen: 0–1 (10) Fredrik Bäck, 1–1 (23) Joel Stillmark, 1–2 (31) Emil Granberg, 2–2 (64) Emil Hallberg, 3–2 (70) Dennis Sjölén.

Domare: Robin Albertsson, Östersund.