Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjölander svarar på Bibeln, big bang och kyrka

Här följer tre repliker från Jerker Sjölander.

Visst är den gamla boken tidsaktuell! Swempa Larsson har problem med att i Bibeln finna svar på sina frågor om händelseutvecklingen på Krim (25/3). Det har även jag. Den nämner varken om Putin eller Krim, men däremot får vi veta att i den sista tiden av vår världs historia kommer det att vara väldigt mycket krig och oro på olika håll (Matt. 24:6,7). Det är inte bara i Afrika, Asien och Syd-Amerika, som motsättningarna är stora, även i Europa rustas det för krig. Tv och radio rapporterar dagligen om stora och väpnade konflikter – inte enbart i Syrien – så visst är den gamla boken tidsaktuell!

Tillåt mig att ifrågasätta nyheten som spreds häromdagen (tidningen (18/3), en sensationell nyhet om att man med ett teleskop vid Sydpolen lyckats fånga upp och mäta ljus som färdats genom universum ända sedan universums födelse för 13 800 000 000 år sedan. Detta tar man som bevis för teorin om Big Bang som universums ursprung. Ljuset som infångats kunde bero på försvinnande små gravitationsvågor från den stora Smällen.

Naturligtvis har vetenskapsmännen rätt att spekulera och teoretisera, men har man inte mera bevis eller fakta för sitt vetande, då är man ganska långt borta från det som med fog kan klassas som genuin vetenskap. Ändå finns det de som likt kejsarens hovfolk prisar de nya kläderna och förväntar sig att alla ska hålla med (20/3). Tillåt mig att ifrågasätta.

Svar till Tommy Lindberg (25/3). Det finns av naturliga skäl ingen statistik över antalet pedofiler inom den katolska kyrkan – varken före eller efter Lateranfördraget 1929. Uppenbarligen har denna kyrka haft detta moraliskt beklagliga problem i århundraden p.g.a. kravet på prästerskapets celibat, vilket måste betraktas som en både onaturlig och destruktiv förordning med tanke på hur även präster är skapade. En bidragande orsak till det totala mörker som råder på detta område är förmodligen den s.k. bikten - ett billigt sätt att gömma och glömma även grova missgärningar.

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel