Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjölander förvränger orden

Jerker Sjölander (1/2) skriver att jag har en övertro på vetenskapens förmåga att förklara livets stora gåta, samtidigt som jag attackerar de som tror på en intelligent skapare.

JS förvränger det jag skrivit! Jag har varken påstått att vetenskapen har förklarat "livets stora gåta" (vilket nu JS anser det är?) eller attackerat någon med speciell tro.

Tvärtom har jag skrivit (25/1) att jag inte förmenar någon att tro på astrologi eller på änglar. Synonym till "inte förmena" är "inte förvägra", ifall JS har missförstått.

Däremot tycker jag att det är viktigt att vidskepelser och felaktigheter bemöts med erkända fakta. Som jag redan skrivit i ett inlägg på webben kan jag förstå att tidningen inte går i polemik med den person man intervjuar under själva intervjun. En faktaruta i slutet av reportaget hade löst det problemet, vilket också chefredaktör Gunilla Kindstrand håller med om.

Det är inte första gången JS förvränger de debattinlägg han bemöter. Efter en tidigare debatt (11/5 2012) bad han om ursäkt för tilltaget, vilket jag då trodde var ärligt menat! Varför förvränger han åter igen det jag skrivit?

Jag har en stark tilltro till naturvetenskap, men inte en övertro. Jag tycker att de vetenskapliga fakta som är allmänt accepterade även borde kunna accepteras av troende. JS attackerar evolutionsvetenskapen så fort tillfälle ges. Då katolska kyrkan genom påven Johannes Paulus II (22/11 1996) accepterat evolutionsläran och den tillträdande svenska ärkebiskopen Antje Jackelén inte bara godtar den utan till och med anser att evolutionen "är en av de bäst bevisade vetenskapliga teorierna" borde även Sjundedagsadventisterna kunna ta till sig naturvetenskapens erkända fakta.

Bo Gullefors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel