Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöbodsbeslut överklagas

Sjöbodsägaren såg att andra byggt balkonger på sina sjöbodar, och utgick från att bygglov för balkong skulle kunna beviljas. I stället beslutade byggnadsnämnden om sanktionsavgift.

Annons

Nu överklagas ännu ett sjöbodsärende i Mellanfjärden. I detta fall har en sjöbodägare som bland annat byggt balkong, ändrat båtlänning till kök, satt in takfönster och byggt solpaneler. Byggnadsnämnden kräver flera ändringar, och att mannen ska betala en sanktionsavgift på 33 263 kronor (en halvering av ursprungssumman), liksom avgift på 15 206 för ett i efterhand beviljat bygglov.

Fastighetsägaren överklagar beslutet till länsstyrelsen. I denna skrivelse påtalas bland annat att det i Stockholm, där mannen äger en liknande fastighet, är det vanligt att båtlänningen täcks vintertid och båtar läggs på golvet. Vidare hänvisas i överklagan till att staten önskar att förnybar energi ska användas, vilket borde innebära att solpaneler, förutsatt att det är infällda och mörka och inte skiljer sig från taket i övrigt, kan godkännas.

Sjöbodägaren anser att sanktionsavgiften ska sättas ner ytterligare en gång, så att endast en fjärdedel återstår (16631 kronor), då vistelser i Thailand, försenad postgång med mera har orsakat kommunikationsproblem och missförstånd.