Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SJK:are starka vid Sörmlandsträff

Flera fina insatser av Söderhamns JK:are vid Sörmlandsträffen i judo den gångna helgen.

Christian Åhlund, SJK, gick till final och blev tvåa vid en av Nordens hårdaste tävlingar, Sörmlandsträffen. I u-17 -66 kg vann han tre matcher, men svenske mästaren Tommy Macias, Saltsjö, blev övermäktig i finalen och kastade till sig en poängledning som höll tiden ut.

En till med bra flyt var klubbkollegan Fredrik Sköld som tävlade i seniorernas -60 kg. Han inledde fint med en vinst innan han fick knappt men klart stryk mot en finländare.

I återkvalet slog han en annan finne, varpå han i bronsfinalen mot Jocke Ferm från Köping var omutlig och vann på kastpoäng efter flera lyckade tekniker. Starkt gjort av SJK:aren som ännu bara är förstaårsjunior.

Ytterligare en bronspeng blev det genom 14-åriga Sofi Eriksson i -57 kg. Hon vann två matcher i sin grupp och kom till semifinal där det tog stopp mot slutliga vinnaren, en finska.

Övriga SJK:are: Mattias Åhlund blev femma i -55 kg för u-15, Lukas Hammarström åkte ut efter två förluster i u-15 -42 kg.

Björn Stabo