Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Självklart vill jag att så många tåg som möjligt ska stanna här”

Självklart vill jag att så många tåg som möjligt ska stanna här, hur kan du ens komma på tanken att jag skulle tycka något annat, eller inte bry mig? skriver Sigurd Melin i en replik.

Sven-Åke Thoresen undrar i en insändare ( 4/6 ) om jag är felciterad eller gör en tankevurpa i artikeln om mitt tunnelförslag för Ostkustbanan, där jag säger att jag inte oroar mig för att vissa snabbtåg skulle välja att passera Hudiksvall utan att stanna. Självklart vill jag att så många tåg som möjligt ska stanna här, hur kan du ens komma på tanken att jag skulle tycka något annat, eller inte bry mig?

Vad jag ville ha sagt var att jag inte oroar mig för att mitt förslag skulle leda till att fler tåg skulle välja att bara köra förbi, jämfört med ett spår rakt genom stan. Jag tror inte att banans hastighetsstandard har någon större betydelse i sammanhanget. För operatörerna "kostar" ett tågstopp flera minuter, och då måste man "tjäna" på det i form av tillräckligt många resenärer. Tågen kommer inte att stanna i Hudiksvall bara för att man fått sänka farten något.

Vill vi att Hudiksvall ska ha bra tågförbindelser i framtiden så gäller det i första hand att behålla en trivsam stad som kan attrahera fler människor och verksamheter. I detta ingår att slippa en delad stad med godståg som dundrar rakt igenom stadskärnan, dygnet runt, men också att kunna erbjuda en fin järnvägsstation i ett så centralt läge som möjligt.

Detta är precis vad kommunstyrelsen tidigare beslutat, och mitt förslag gör det nu möjligt att uppfylla det.

Sigurd Melin

Näsviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel