Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Självhjälpsgrupper kan vara en väg ut

Bästa Camilla, efter att ha tagit del av din historia (14/1) vill vi dela med oss av var och hur vi har fått nya perspektiv på vår egen roll i vårt liv.

Att ta taktpinnen och återfå balans i sitt liv och växla fokus från rädsla och vanmakt till kärlek och handlingskraft kan ske på många olika sätt.

En möjlighet kan vara i självhjälpsgrupper. Ett exempel är ACA, Adult Children of Alcoholics, dit alla med erfarenheter av någon form av beroende eller andra omsorgsbrister i sin omgivning och uppväxt, kan söka sig. Där talar vi om oss själva, för att återfå vårt förstånd och möta andra som gått före. Vi bryter vår isolering och delar sorg och glädje.

Du väljer själv hur mycket eller lite du vill dela. Du kan även bara komma och lyssna. Det är öppet för alla och grupperna finns i Hudiksvall och Bollnäs. Även nätstöd finns.

Medvandrare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel