Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Situationen för de äldre har försämrats

Det är verkligen under ett välfärdslands värdighet, att klumpa ihop ett antal människor och kalla dem pensionärer, som en ursäkt för att inte tillerkänna dem en rättvis andel av samhällets tillgångar.

Sommar, sol och en underbar natur i vårt sommar Sverige. Det är i denna tid som det ges utrymme för reflektioner, eftertanke och tankar som ger förhoppning om nya insikter.

Hur ser vår vardag ut? Hur ser vårt samhälle ut och hur mår vi människor, ung som äldre?

För oss i SKPF, Sveriges Kommunalpensionärers Riksförbund avd 50, i Hudiksvall, blir fokus naturligt på oss äldre. Det finns en tydlig bild i vårt samhälle i dag, att situationen för många äldre har försämrats på flera sätt.

Det är verkligen under ett välfärdslands värdighet, att klumpa ihop ett antal människor och kalla dem pensionärer, som en ursäkt för att inte tillerkänna dem en rättvis andel av samhällets tillgångar.

Pensionärer är verkligen inget annat än mogna, erfarna människor, vars kunskaper är en ofta illa utnyttjad resurs och vars behov av vård och omsorg är ett självklart samhällsansvar.

Förhoppningen är att sommarens vila ger beslutsfattare en mängd insikter för alla i vårt samhälle och inte minst för oss äldre, vi som varit med och byggt vårt samhälle!

SKPF:s styrelse hoppas att vi medborgare får uppleva att det finns självklara insikter om att de äldre har rätt till en värdig ålderdom, respekterade för den som den är, med all sin livserfarenhet och med rätten till en kvalitativ vård och omsorg. Där tid för samtal och social samvaro aldrig någonsin får ifrågasättas, utan är en självklarhet!

Det är fullständigt sanslöst när vi i media kan läsa, att nu ska verksamhet prioriteras där samtal och besök inom vården, kortas ner.

Alltså, allt ska gå så fort som möjligt, det är det som är det viktigaste, inte vilket behov som finns!

På vems mandat och med vilken rätt får detta ske?

Vi talar om livskvalitet, rätten för alla att bli sedd, respekterad och behandlad som det förpliktar en människa, oaktad ålder.

I vårt välfärdsamhälle kan vi konstatera att tid och kärlek är vår tids stora bristvara. Något som ansvariga politiker och vi alla behöver fundera en hel del i kring, för att möjliggöra förändringar.

SKPF kommer med all kraft att arbeta vidare för, -PRIS- Pensionärernas Rätt i Samhället. Ett viktigt arbete tillsammans med övriga pensionärsorganisationerna. Vår förhoppning är att vi får se en samhällsutveckling som ger samma förutsättningar för alla och bygger på allas olika och unika värde.

Styrelsen för Sveriges Kommunalpensionärers Riksförbund

Avd 50 Hudiksvall

genom ordförande Ingrid Cederqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel