Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista skiftet hos E-bingo

2005 ledde ett totalt maskinhaveri till kaos och panik hos E-bingo i Edsbyn. Ägarna gav klartecken till en helt ny produktionslinje. En maskin byggdes på plats. Nu har både det sista kvälls- och dagsskiftet gått med maskinen i Edsbyn.

På måndag börjar man plocka ner maskinen för transport till Eslöv på onsdag. E-bingo avvecklar sedan hela sin verksamhet i Edsbyn. Sista november ska man vara ute ur lokalerna, som företaget numera hyr av kommunens fastighetsbolag. Lars Kring körde det sista kvällsskiftet med maskinen i Edsbyn.

– Det är jättetråkigt. Det är tråkigt både personligt och historiskt, när en industriepok nu är på väg att gå i graven. Jag slutar sista oktober och håller på och söker nytt jobb för fullt. Jag söker allt möjligt och är öppen för alla förslag, säger Lars Kring som har jobbat för E-bingo fyra år.

På fredagen körde Sammy Hansson det sista dagskiftet med maskinen.

– Den är helt unik. Jag var med och byggde maskinen och det var en av anledningarna varför jag sedan blev ansvarig för maskinen. Ibland har man fått trolla med knäna för att få det att funka. Jag vill inte låta kaxig, men utan mig hade inte maskinen gått så bra som den har gjort, säger Sammy.

Sista ordern man gjorde var på 100 000 bingobrickor eller bingohäften, sexbladiga. På dagen körde Sammy ut närmare 25 000 bingohäften och Lars körde på kvällen ut 20 000.

– Jag tycker det är tråkigt att det nu försvinner kunskap från orten. Jag är rädd för att den glöms bort. När jag började här för fem år sedan blev det en chock att det fanns produktion av bingohäften i Edsbyn, säger Sammy.

Läs mer om vad de anställda i Edsbyn tycker om nedläggningen i Ljusnan (24/9).